Çalınan Ethereum’ların İzi Sürüldü! Çarpıcı Gerçek Ortaya Çıkıyor

Güvenlik firması SlowMist bugün bir hack sonrası çalınan Ethereum ETH’lerle ilgili önemli bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Buna göre BitBrowser saldırısının ardından yaşananları yakından takip ederek faillerin bazı önemli hamlelerini ortaya çıkardı. Hackerlar kısa süre önce Çinli muhabir Colin Wu’nun dikkatini çeken bir işlem gerçekleştirdi. 236,27 Ethereum ETH’yi, yani yaklaşık 386.000 doları eXch adlı bir kripto mikserine aktardılar. Dikkat çekici bir şekilde, bu işlem toplam çalınan fonların %70,6’sını temsil ediyor.

Çalınan Ethereum ve izleri gizlemek

Bu Ethereum transferinin ardındaki neden çok açık. Bilgisayar korsanları bir kripto karıştırıcı kullanarak mali izlerini gizlemeyi hedefliyor. Ayrıca herhangi bir dikkat çekmeden merkezi borsalardaki varlıkları tasfiye etmeyi mümkün kılmayı amaçlıyor.

İşleri daha da karmaşık hale getirmek için, SlowMist Cuma günü bir güncelleme yaptı. Buna göre, bilgisayar korsanlarının çalınan fonların 110.000 dolarını Ethereum, zkSync Era, Arbitrum ve Optimism dahil olmak üzere birden fazla blockchain ağına yayılan yeni adreslere dağıttığını ortaya çıkardı. Bu çeşitlendirme stratejisi, çalınan varlıkların izini sürme çabalarını daha da karmaşık hale getiriyor.

Daha geniş çaplı kripto para güvenliği endişeleri

Bu Ethereum olayı, bir dizi kripto para birimi güvenlik ihlalinden sadece biri. Kripto topluluğu, hack’ler ve istismarlar nedeniyle toplamda yaklaşık 1 milyar dolarlık kayıplara tanık oldu. Diğer taraftan yalnızca Ağustos ayında kripto ile ilgili suç faaliyetlerinden kaynaklanan kayıplar 45,8 milyon doları buldu.

Ethereum odaklı BitBrowser saldırısı, kripto para dünyasının karşı karşıya olduğu ve her zaman mevcut olan güvenlik sorunlarını bir kez daha hatırlatıyor. Diğer taraftan sağlam güvenlik önlemlerine ve daha dikkatli olmaya duyulan ihtiyacı vurguluyor.

Kripto para dünyasının en büyük sorunu

Kripto para dünyasındaki hack’ler giderek büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor. 2022’de, 3 milyar doların üzerinde kripto para çalındı. Saldırıların en yaygın hedefi, Ethereum gibi kripto para birimlerinin depolanması ve ticaretinden sorumlu olan kripto para borsaları oluyor.

Kripto para hack’lerinin bu kadar yaygın olmasının birkaç nedeni var. Bunun nedenlerinden biri, kripto para biriminin nispeten yeni bir teknoloji olması. Ayrıca onu korumak için alınan güvenlik önlemlerinin her zaman geleneksel finansal sistemler kadar sağlam olmaması. Bir diğer neden ise kripto paraların genellikle internete bağlı olan ve bu nedenle saldırılara karşı daha savunmasız olan sıcak cüzdanlarda saklanması. Bu son Ethereum Hack’i de kriptokoin.com olarak baktığımızda bunun bir yansıması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x